VTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM Slideshow

Combustibil ieftin si eco, pe baza de hidrogen din plante


O descoperire in productia de combustibil pe baza de hidrogen ar putea revolutiona piata energiei alternative. Cercetatorii au gasit o metoda de a extrage elementul chimic din plante.


O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Tehnica din Virginia a descoperit o modalitate de a extrage cantitati mari de hidrogen din orice fel de planta, inovatie care are potentialul de a sta la baza producerii de combustibil ieftin si deloc daunator pentru mediu, se arata pe site-ul oficial al institutiei.

"Noul nostru proiect ar putea pune capat dependentei de combustibilii fosili. Hidrogenul este unul dintre cei mai importanti combustibili bio ai viitorului", a precizat Percival Zhang, profesor asociat al universitatii. Zhang si echipa sa au reusit sa extraga din plante o cantitate mare de hidrogen, proces care era posibil pana acum numai in teorie.


Noua metoda nu este deloc daunatoare pentru mediu, se foloseste de surse naturale regenerabile, nu emana gaze cu efecte de sera si nu necesita metale grele costisitoare. Metodele precedente de producere a hidrogenului erau deosebit de scumpe si contribuiau la efectul de sera.

Expertii in energie din Statele Unite sustin ca energia pe baza de hidrogen va reduce radical utilizarea combustibililor fosili, in timp ce producatorii de autoturisme se chinuie tot mai mult sa construiasca masini care functioneaza cu combustibil din hidrogen.

Zhang si echipa sa au lucrat timp de sapte ani la acest proiect, incercand sa gaseasca cea mai putin costisitoare metoda de a extrage hidrogenul din plante.